Reinout Scholte

Senior adviseur Arbeidsverhoudingen

AWVN

Reinout Scholte is sinds 2011 werkzaam voor AWVN als senior adviseur Arbeidsverhoudingen. Rollen: procesbegeleider, facilitator en trainer/coach. Zijn vakgebieden zijn organisatieveranderingen, team ontwikkeling, onderhandelen en in het bijzonder met sociale partners. In zijn praktijk ligt de focus van Reinout op het creëren van beweging in organisaties en daarmee het verbeteren en versterken van de arbeidsrelaties tussen werkgevers en werknemers. Daarbij is het uitgangspunt voor zijn interventies een constructieve dialoog.

 

10.05 – 10.30 uur

Keynote: Proces van gedragen verandering tijdens en na covid-19

In zijn interactieve presentatie zal Reinout Scholte een toelichting geven op de verschillende processtappen die ingezet kunnen worden om te komen tot gedragen veranderingen in de organisatie. Wat is het vertrekpunt voor de verandering en wat is het perspectief? Hoe richt je een goed proces in en hoe neem je alle stakeholders mee in dit proces? Daarnaast geeft hij inzicht in wat dit betekent voor het overleg met vakbonden en/of ondernemingsraden.

11.20 – 11.45 uur

Interactieve rondetafel – Corona: nieuwe keuzes voor werkgevers

Organisaties zijn weer aan het opstarten of zoeken nieuwe manieren van werken. Wat zijn verstandige keuzes op het gebied van arbeidsvoorwaarden? Hoe kan samenwerking opnieuw worden georganiseerd tussen thuis en kantoor of tussen 'productie' en staf? Hoe gaan vergoedingsregelingen er uitzien, bijvoorbeeld op het gebied van thuiswerken en mobiliteit? In hoeverre kun je loonoffers van werknemers vragen? Hoe om te gaan met de OR en vakbonden? Dit rondetafelgesprek gaat in op de diverse ontwikkelingen die op werkgevers afkomen en wat deze betekenen voor de arbeidsverhoudingen, het organiseren van werk, de eisen die aan medewerkers worden gesteld en de arbeidsvoorwaarden. 

MindCampus.png
Arbeidsvoorwaarden wijzigen is een merk vanMindCampus B.V
Klantenvertellen.png
Cedeo.png
Facebook.png
Linkedin.png
Blijf op de hoogte
HR academy.png