Petra Kroon

Juriste

BabelFish Legal

Mr.drs. Petra Kroon is juriste en gespecialiseerd in arbeidsrecht en heeft haar eigen juridische praktijk ‘BabelFish Legal’. In haar praktijk heeft zij met alle facetten van het arbeidsrecht te maken. Zij maakt een perfecte verbinding tussen wat er in de praktijk leeft en de juridische consequenties van wet- en regelgeving. In haar trainingen vertelt Petra het juridische verhaal in begrijpelijk Nederlands en brengt zij de wetgeving naar situaties die u in uw praktijk tegen komt. Zij brengt de theorie met veel voorbeelden en praktische tips die u weer helpen de wetgeving in uw praktijk toe te passen. Petra is daarnaast mede-hoofdredacteur en auteur van Praktijkboek Flexibele Arbeidsrelaties en auteur van de uitgave Arbeidsovereenkomst van Wolters-Kluwer.

 

10.45 – 11.10 uur

Juridische sessie: Eenzijdig wijzigen van arbeidsvoorwaarden

– kan dat zomaar?

Hoeveel tijd en middelen heeft u als werkgever om de negatieve effecten van het coronavirus op te vangen? Een eerste stap was wellicht het aanvragen van een tegemoetkoming in de loonkosten op basis van de Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW). Maar dit is niet altijd voldoende. Misschien is het wel noodzakelijk om (eenzijdig) bepaalde kostbare arbeidsvoorwaarden te wijzigen. Is dat mogelijk en hoe gaat u dan te werk?

11.55 – 12.20 uur

Juridische sessie: Thuiswerken – wat is juridisch wel en

niet mogelijk?

In deze sessie wordt het juridisch kader rondom thuiswerken beschreven. Petra Kroon gaat in op het recht op thuiswerken, de arbo-verplichtingen van werkgevers en mogelijke (en verplichte) kostenvergoedingen. Ook staat ze stil bij de wijze waarop werkgevers thuiswerkend personeel kunnen monitoren, met aandacht voor de privacyrechtelijke grenzen. Daarnaast komen medezeggenschapsrechtelijke aspecten van de implementatie van een thuiswerkregeling aan bod.

MindCampus.png
Arbeidsvoorwaarden wijzigen is een merk vanMindCampus B.V
Klantenvertellen.png
Cedeo.png
Facebook.png
Linkedin.png
Blijf op de hoogte
HR academy.png